Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ukrajini 27 milijardi dolara od MMF

    Predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda i Ukrajine dogovorili su se, na radnom nivou, o pružanju međunarodne pomoći od 27 milijardi dolara, a prva tranša se očekuje već sledećeg meseca.

    Od toga će 14 do 18 milijardi dolara MMF dati u vidu dvogodišnjeg kredita u stend baj anranžmanu, preneo je Itar tas.

    Prva tranša pomoći očekuje se u aprilu, rekao je šef misije MMF u Ukrajini Nikolaj Georgijev na brifingu sa direktorom Narodne banke Ukrajine Stepanom Kubivim. On je takođe istakao povezanost davanja prve tranše sa uslovima koje Ukrajina mora da ispuni.

    Ranije je MMF postigao sporazum sa vlastima Ukrajine o programu ekonomskih reformi koji može da bude podržan dvogodišnjim stend baj aranžmanom Fonda u obimu od 14 do 18 milijardi dolara.

    Taj program Fonda može da postane deo široke međunarodne finansijske podrške Ukrajini u vrednosti do 27 milijardi dolara tokom naredne dve godine.

    Ukrajinska novinska agencija Unian je podsetila da je Ukrajina obnovila dijalog sa MMF posle imenovanja novog sastava vlade.

    Tokom 2013. godine u Ukrajini su dve tehničke misije MMF napravile procenu finansiranja privrede Ukrajine, koje nisu prihvaćene.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE