Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Wizz Air: Danas je tužan dan za srpske putnike i srpski turizam

    Aviokompanija Wizz Air saopštila je da smanjuje beogradsku flotu zbog preskupih aerodromskih troškova.

    Kompanija je navela da će na taj način biti izgubljeno više od 130.000 sedišta i preko 700 letova u 2014. godini.

    Niskotarifna aviokompanija Wizz Air saopštila je da će prepoloviti svoje kapacitete u Beogradu gašenjem niskotarifnih linija prema Oslu (Torp) i Briselu (Šarlroa) i smanjenjem broja letova ka drugim destinacijama, nakon što su aerodromski troškovi porasli za 40 posto čime je beogradski aerodrom postao najskuplji u Wizz Air mreži letova.

    Beogradske linije ka Oslu i Briselu biće prekinute od 6. maja, a putnicima koji imaju rezervacije na ovim linijama biće ponuđena puna refundacija.

    Izvršni potpredsednik kompanije Wizz Air, John Stevenson, ocenio je da je danas “tužan dan za srpske putnike i za srpski turizam”.

    “Verujemo da je pristup niskim tarifama u aviosaobraćaju dobar za Srbiju ali nažalost ovo uverenje ne deli beogradski aerodrom. Kao jedan od najskupljih aerodroma u Evropi trebalo bi da podstiče niskotarifna putovanja umesto što nepravedno štiti visokoplatežni Etihad/Air Serbia, koji teži da preuzme monopol”, poručio je on.

    Prema rečima Stevensona, Wizz Air je bio spreman da poveća saobraćaj i niskotarifne usluge u Srbiji, ali nažalost mora da jedan od dva aviona Airbus A320 iz beogradske baze preseli u Letoniju.

    “Ukoliko beogradski aerodrom smanji troškove i postane konkurentan sa drugim jeftinijim aerodromima u regionu, biće moguće nadoknaditi gubitak koji nastaje prepolovljavanjem beogradskog kapaciteta", poručio je izvršni potpredsednik Wizz Air.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE