Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako je jedan Čačanin `doskočio` kineskim igračkama?

    Jedan Čačanin doskočio je masovnoj proizvodnji zanimacija za najmlađe i ručno proizvodi drvene igračke, za koje daje garanciju od čak 50 godina.

    Tržište Srbije poslednjih godina preplavile su igračke sumnjivog kvaliteta, znatno lošije od onih kojima su se zanimali mnogi u danima svog ranog detinjstva.

    Međutim, jedan Čačanin doskočio je masovnoj proizvodnji zanimacija za najmlađe, i ručno proizvodi drvene igračke, za koje daje garanciju od čak 50 godina.

    Bojan Kurtuma je prošle godine počeo sa izradom slagalica od drveta u raznim oblicima, od dečjih igračaka do suvenira.

    Prva je bila rođendanski poklon, ljudi su želeli da dar bude jedinstven, neponovljiv i da ima veze sa vlasnikom, priča on za Tanjug.

    Bojanu je potrebno manje od dva sata da od drvene ploče u svojoj kućnoj radionici izreže slagalicu, a svi oblici su njegova zamisao, plod mašte veštog majstora, tako da su igrčke unikatne.

    Razlika između mojih i kineskih igračaka je u tome što su potonje skupe i traju svega tri meseca, dok se sa onima koje ja proizvodim deca mogu igrati i pola veka, dodaje Kurtuma, koji je većinu svojih rukotvorina poklonio prijateljima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE