Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Doktor uhapšen `na delu` prilikom primanja mita?

    Policija uhapsila doktora na osnovu saznanja da je tražio 2.000 evra za troškove operacije kuka, iako je ta operacija po zakonu besplatna.

    Inspektori beogradske kriminalističke policije uhapsili su dr Velimira Vlašića, ortopeda iz KBC Bežanijska kosa, zbog sumnje da je primio 400 evra mita.

    Doktor Vlašić je, navodno, od sina pacijentkinje tražio mito od dve hiljade evra, za troškove operacije i materijal. Sin pacijentkinje rekao je doktoru da ima samo 400 evra, a o traženom mitu, kao i o primopredaji novca, obavestio je policiju.

    Lekar je uhapšen „na delu“, prilikom primopredaje novca i zadržan je 48 sati, a po isteku će biti priveden Višem javnom tužilaštvu.

    Svi u bolnici smo iznenađeni hapšenjem dr Velimira Vlašića, kaže za Novosti profesor dr Predrag Stevanović, direktor KBC Bežanijska kosa.

    Istraga će pokazati šta se zaista dogodilo. Još nikakve konkretne korake kao uprava bolnice nismo preduzeli.

    Sa nama je kontaktirao policijski inspektor i razgovarali smo o daljoj proceduri, koja predviđa da se lekar osumnjičen za primanje mita privremeno udalji sa posla, ali tek kada ustanova dobije zvanično obaveštenje iz MUP da je zadržan u pritvoru.

    Profesor Stevanović kaže da nije imao nikakva saznanja o tome da je porodica pacijenta prijavila dr Vlašića.

    Nikakvih problema sa dr Vlašićem dosad nismo imali i inače smatram da su lekari Bežanijske kose generalno vrlo korektni i da dobro rade svoj posao, ali situacije kao što je ova su lični čin, pa je i odgovornost lična.

    Ako je dr Vlašić uzeo mito mora da odgovara, i niko ga ne može zaštititi, ali ne bi trebalo unapred presuđivati.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE