Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kinezi grade `fruškogorski koridor`?

    Izgradnja „fruškogorskog koridora“ u dužini od oko 30 kilometara mogla bi da počne krajem naredne godine, a kao mogući investitori pominju se Kinezi.

    Kako sada stvari stoje, najverovatnije, ovaj putni pravac gradiće se koncesijom, najavili su ministar za regionalni razvoj Igor Mirović i pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju Branislav Bugarski.

    Prema procenama, vrednost posla meri se sa 150 miliona evra, ali precizniji proračun biće poznat do kraja ove godine ili u prvoj polovini sledeće. Do tada bi, naime, trebalo da bude završena projektna dokumentacija.

    U narednih 10 dana biće raspisana javna nabavka za izradu projektne dokumentacije, naveo je Mirović posle sastanka zajedničke radne grupe Ministarstva i pokrajinske vlade.

    Dogovorili smo se da se trasa produži, tako da će se ovaj autoput raditi od Žeželjevog mosta u Novom Sadu do naplatne rampe „Ruma“, uključujući i obilaznicu oko Petrovaradina i naravno najduži tunel u zemlji kroz Frušku goru u dužini od oko tri kilometra.

    Izradu projektne dokumentacije sa po 200 miliona dinara finansiraju Ministarstvo za regionalni razvoj i pokrajinska vlada.

    U kontaktu smo sa kineskim investitorima, koji su veoma zainteresovani za ovaj posao. Ipak, mi smo se fokusirali na to da prvo obezbedimo neophodnu projektnu dokumentaciju, kaže Mirović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE