Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Karići se vraćaju u Srbiju?

    Biznismeni Bogoljub i Sreten Karić, optuženi u odsustvu za nanošenje štete preduzeću mobilne telefonije Mobtel u periodu od 1998. do 2005. godine, čiji su suvlasnici bili "BK-trejd" i država, mogli bi uskoro da se vrate u Srbiju, posle osam godina bekstva.

    Tako se spekuliše od prošlogodišnjeg povratka u Srbiju Stanka Subotića-Caneta, optuženog za duvansku aferu, a pogotovo u poslednjih desetak dana otkako se vratio bivši direktor "Ce marketa" Slobodan Radulović, koji je u "aferi stečajci" u odsustvu osuđen po optužbi za primanje mita, piše Dnevnik, a prenosi novosadski portal 021.

    Iako za sada nema pouzdanih informacija da bi na sličan potez mogli da se odluče i Bogoljub i Sreten Karić, ranije je bilo negoveštaja da su spremni da se vrate i učestvuju u postupku uz omogućavnje odbrane sa slobode.

    Za dvojicom braće Karić poternica je raspisana počekom 2006. godine nakon su se našli pod istragom s još 14 osoba u slučaju Mobtel, a u septembru 2010. je usledila i optužnica beogradskog Višeg tužilaštva. Po nezvaničnim informacijama optužnica još nije potvrđena sudskom odlukom.

    Dobro obavešteni izvor Dnevnika navodi da su Karići veoma zainteresovani za istragu koju je EU tražila od Srbije o dešavanjima s Mobtelom i od kraja decembra 2005, kad je država oduzela licencu preduzeću i u aprilu 2006, formirala firmu "Mobi 63" koju je krajem jula iste godine prodala Telenoru. U spekulacijama na temu njihovog eventualnog povratka licitira se s nekoliko dana do nekoliko meseci, dok se nagađanja uz pominjanje majskih praznika uglavnom vezuju za činjenicu da su se kod nas nekako oko praznika ustalila zanimljiva dešavanja, piše novosadski list.

    Ukoliko zaista dođe do priče o povratku Bogoljuba i Sretena Karića, to bi, po nekim pretpostavkama, možda moglo da se realizuje na sličan način kao u slučaju biznismena Stanka Subotića, protiv koga se vodi postupak pred Specijalnim sudom.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE