Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Moskva sprema odgovor Crnoj Gori zbog sankcija?

    Povodom odluke Crne Gore da se pridruži sankcijama protiv Rusije, ruski mediji pišu da Moskva razmatra odgovor koji bi mogao da uključi ukidanje bezviznog režima i trgovinskih olakšica. Iz Vlade Crne Gore nisu komentarisali ove najave, pišu Vijesti.

    S tim u vezi, ruski mediji pišu da Moskva razmatra odgovor, imajući u vidu da značajan deo crnogorskog bruto društvenog proizvoda čine ruske investicije i potrošnja ruskih turista koji čine trećinu svih inostranih gostiju.

    Uprkos viševekovnom prijateljstvu sa ruskim narodom i većinskom protivljenju građana Crne Gore stupanju u NATO, rukovodstvo u Podgorici pridružilo se sankcijama SAD i EU protiv Moskve, istakavši visoko kandidaturu za članstvo u Severnoatlantskoj vojnoj alijansi, naveo je moskovski vladin dnevni list Rosiskaja gazeta.

    U tekstu se citira Maksim Kiseljov, jedan od autora izveštaja “Crna Gora, cena evrointergracija” koji kaže da je “nesumnjivo, glavnina crnogorskog stanovništva proruski orijentisana, prenose Vijesti.

    “Ipak, tokom poslednjih nekoliko godina naporima inostranih političkih tehnologa proruske snage u vlasti su sada u apsolutnoj manjini”, kaže Maksim Kiseljov. “Nezadovoljstvo stanovništva politikom Đukanovića raste i sasvim je moguće da ekonomski odgovor Rusije može pomoći da se sruši taj veštački stvoren disbalans snaga u zemlji. Rusija je dužna da zaštiti svoje interese i imovinu svojih građana na Balkanu”, smatra ovaj ekspert.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE