Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vujović: Preduzeća, pomagajte!

    Ministar privrede Dušan Vujović apelovao je na sva preduzeća i preduzetnike da pomognu ugroženom stanovništvu sa poplavljenih područja Srbije i nagovestio mogućnost da međunarodne finansijske organizacije pomognu da se što pre otklone posledice katastrofalnih poplava.

    Tokom dana i večeri već je mnogo urađeno na prikupljanju pomoći za ugroženo stanovništvo. Trenutak je da se mobilišemo i pomognemo na način na koji to svako od nas najbolje može, svako u svom domenu, poručio je u petak uveče Vujović u izjavi Tanjugu.

    Ministarstvo privrede i Privredna komora Srbije već su preduzeli korake u cilju mobilisanja privrede u domenu pružanja pomoći, ali i nastavka procesa proizvodnje i izvoza, što je važno za obnovu i saniranje posledica poplave, rekao je Vujović.

    Ministar privrede je rekao da postoje indikacije da će međunarodne finansijske organizacije podržati napore Vlade Srbije da se što pre otklone posledice katastrofalnih poplava.

    Predsednik PKS Željko Sertić rekao je da će svi resursi Komore i Ministarstva privrede biti na raspolaganju narednih dana, 24 sata dnevno, a Komora će nastaviti sve aktivnosti vezane za privredu kako kao bi se obezbedili poslovi koji će doprineti obnovi.

    Ministarstvo privrede ističe da je važno da pomoć bude upućena na organizovan način, pa je zbog toga potrebno se svi koji imaju odgovarajuće materijalne resurse i žele da pomognu obrate kol-centru Ministarstva unutrašnjih poslova preko koga se koordinira pomoć sa drugim državnim organima.

    Potrebni su: flaširana voda, hrana, lekovi, sredstva za dezinfekciju, gumene čizme, ćebad, odeća, čamci za evakuaciju, ali i sva ostala oprema i mehanizacija koja bi sprečila dalje prodiranje vode, navelo je Ministarstvo privrede.

    Prema izjavama mnogih državnih zvaničnika i medijskih izveštaja, "poplave koje su zadesile Srbiju nanele su materijalnu štetu biblijskih razmera".

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE