Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mihajlović: Obrenovac nije žrtvovan zbog TENT

    Obrenovac nije žrtvovan da bi od poplava zaštitili Termoelektranu "Nikola Tesla", kaže ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

    Ne mogu ni da pomislim, a kamoli da kažem da bi Vlada Srbije žrtvovala i jednog čoveka da bi sačuvala elektranu ili bilo koji drugi objekat, rekla je Mihajlović za Naše novine, a prenosi B92.

    Poplava je pričinila veliku materijalnu štetu, ali je izgubljeni ljudski život najveći gubitak koji se ničim ne može nadoknaditi, rekla je Mihajlović.

    Na pitanje da li su ljudski životi mogli da se sačuvaju da je bila bolja koordinacija države i lokalne samouprave Obrenovca, Mihajlović kaže da je "nakon bitke lako govoriti kako je trebalo, meriti svaki korak i odluku koja je doneta".

    U nevolji koja nas je zadesila verujem da su svi, počev od Vlade, Republičkog štaba za vanredne situacije, Vojske, policije, pa do građana, dali svoj maksimum da odbrane naselja i pomognu ugroženima.

    Od nekih nepogoda, kao što su cunami, nisu se odbranile ni mnogo bogatije države od naše. Svakako moramo bolje da uredimo odnose sa lokalnim samoupravama, jer nas loša koordinacija uvek košta zbog manje efikasnosti.

    Mihajlović, koja je i predsednik Komisije za procenu štete od poplave, kaže da će prve preliminarne procene štete biti gotove 30. maja.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE