Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Obrenovčanima ipak opštinari popisuju štetu

    Iako je bilo najavljeno da će Opština Obrenovac od 9 sati primati zahteve za nadoknadu štete, sistem je jutros promenjen. Građanima koji su čekali rečeno da će ih obići opštinske komisije.

    Juče je bilo najavljeno da građani u opštini, čim počne da radi mogu da posnose zahteve za naknadu štete. Zbog toga se jutros formirala velika gužva ispred zgrade opštine.

    Građanima se, međutim, kako javlja RTS, jutros obratio službenik koji im je preneo da će biti formirano 10 opštinskih komisija koje će ići od objekta do objekta i sačinjavati izveštaje o šteti.

    Svakoga jutra, izveštaji će biti istaknuti na zgradi opštine.

    Procene su bile da će biti podneto oko 30.000 zahteva za naknadu štete na stambenim objektima i još oko 25.000 na vozilima.

    Sam Obrenovac se polako vraća u normalu. Na ulazu u grad nalaze punktovi, gde se građanima daju posebna obaveštenja o povratku.

    Od punkta u Mislođinu u grad može da se uđe samo sa posebnom dozvolom.

    Centar grada je još uvek bez struje, a voda za piće se doprema cisternama. Tehnička voda, javlja RTS, sutra će stići u grad.

    Problem je i kanalizacija, a ronioci su sve vreme na terenu i pokušavaju da reše situaciju sa jezerima u gradu, kako bi što pre postojećih 11 džepova očistili od vode.

    Povratak domovima svih Obrenovčana još nije moguć i nadležni im preporučuju da sačekaju da se obezbedi struja, voda i kanalizacija, ali i otkloni opasnost od zaraza.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE