Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Do kraja meseca najlepša zgrada u Srbiji

    Premijer Aleksandar Vučić kaže da će do kraja meseca biti otvorena renovirana zgrada Beogradske zadruge u kojoj će biti predstavljen "Beograd na vodi". Postoji mogućnost da se plate ne diraju do oktobra, najavio Vučić.

    Gostujući na TV Prva, Vučić je rekao da se u ovoj fazi projekta "Beograd na vodi" intenzivno radi na papirologiji, odnosno na stvaranju uslova za što skorije radove, a rezultat će biti oživljavanje domaće građevinske industrije.

    Prema njegovim rečima, do kraja meseca će biti otvorena renovirana zgrada Beogradske zadruge,poznata i kao zgrada Geozavoda, u Karađorđevoj ulici, u kojoj će građani moći detaljno da se upoznaju sa projektom "Beograd na vodi".

    Vučić je podsetio da je zgrada renovirana sredstvima investitora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i pozvao je sve građane da po otvaranju dođu da vide "najlepšu zgradu u Srbiji".

    Istovremeno se, prema njegovim rečima, završava procedura u vezi sa formiranjem zajedničkog preduzeća sa arapskim investitorom, a sprovode se i konkretni radovi na terenu, poput uklanjanja šina i raseljavanja firmi iz Savskog amfiteatra.

    Kod nas je građevinska industrija uništena u poslednje dve decenije, a sada ćemo da je stvorimo i uključićemo i ljude iz regiona, jer mi ne možemo sve sami da uradimo, rekao je Vučić.

    Pored Beograda na vodi, oporavku građevinske industrije trebalo bi da doprinese i izgradnja oko 100.000 stanova u saradnji sa Arabtecom iz UAE, koji će biti dostupni mladim ljudima, kao i zaposlenima u policiji i vojsci, a kredite na 20 godina će obezbediti UAE preko svojih banaka.

    Vučić je kazao da se zbog poplava razmišlja da se mere fiskalne konsolidacije odlože za jesen. To bi značilo da u ovom trenutku ne diramo plate i penzije, objasnio je Vučić, dodajući da je bila namera da se plate smanje već sada, a penzije od oktobra.

    Sada postoji mogućnost, kako je ukazao, da se do oktobra ne diraju ni plate. Ljudi će se tome radovati, ali, kako je naveo, on neće, jer zna kakvo je stanje javnih finansija. Sve reforme, prema njegovim rečima, treba da se izvedu u najbržem mogućem roku.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE