Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sportom protiv nasilja

    Vikend sporta u Novom Bečeju! Treću godinu za redom u ovom vojvođanskom mestu održan je dan koji je posvećen školarcima i sportu, ovaj put gost velike i masovne manifestacije bila i je velika akcija NIS, TSS i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pod nazivom „Sportom protiv nasilja“.

    U subotu, 21. juna 2014. u centru Novog Bečeja osnovci, njih preko 1500 iz različitih delova Vojvodine, ali i bratskih gradova Beograda i Nikišića, 80 – 90 trenera i 50 sudija, imalo je priliku da se takmiči u odbojci, fudbalu, košarci, borilačkim sportovima, kao i u Mini tenisu koji je organizovao i sproveo u delo Teniski savez Srbije u saradanji sa OŠ „Josif Marinković“.

    U prezentaciji Mini tenisa učestvovalo je preko 300 đaka, (uzrasta od 7 do 14 godina) i upoznalo se sa programom “Svetske teniske federacije” ( International Tennis Federation ITF) – MINI TENNIS koji je namenjen deci školskog uzrasta, a za cilj ima popularizaciju sportskih vrednosti, kulture nenasilja, fer pleja u sportu kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju dece.

    Na zabavan i motivacioni način deci je predstavljen tenis i deca su se upoznala sa osnovnim pravilima igre, uz korišćenje mini terena, manjih reketa i lakših loptica, uz opremu koja je prilagođena njihovom uzrastu.

    NIS je višegodišnji generalni sponzor TSS-a koji podržava u okviru programa „Energija sporta“ i strategije društveno odgovornog poslovanja. Na ovaj način NIS je partner Teniskog saveza u promociji zdravog života i negovanja mladih talenata.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE