Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    USPEŠNI PREDUZETNICI Svetlana Mojić: Dizajn prestiža

    Kada je posao ujedno i strast teško je povući jasnu granicu između karijere i privatnog života. Zato je ponekad teško napraviti balans, ali ključ uspeha leži u dobroj organizaciji i prioritetima. Tako je u životu Svetlane Mojić, jedine žene koja se na ovim prostorima bavi dizajnom jahti.

    Svetlana je nedavno dobila i svetsku nagradu ’International Yacht & Aviation Awards 2014’ za dizajn ’boeinga 787 VIP’ koji je nastao u saradnji sa kompanijom za opremanje aviona VIP Cpmpletions Ltd. Ovo prestižno priznanje koje dodeljuje vodeći engleski časopis ’Design et al’ samo je potvrdilo njen status jednog od najboljih dizajnera luksuznih plovila, aviona, rezidencijalnih objekata.

    Svetlana vidi budućnost u ’promenljivom dizajnu’ baziranom na upotrebi inovativne tehnologije i novih materijala koji mogu da izmene korišćenje prostora, tako da elementi dizajna odgovaraju pojedincu, a ne širokom krugu korisnika. Upravo ovaj stav izražen je i u okviru projekta koji joj je doneo poslednju u nizu nagrada.

    Unutrašnji prostor oslobođen je pravih linija i naglašava korišćenje svetlosti i refleksije. Najizraženiji element je vodeni zid u salonu koji stvara utisak dubine prostora i kretanja. Salon odiše crnim, belim, sivim i srebrnim tonovima, koji su dopunjeni kožnim crnim nameštajem i teksturom drveta. Potpuna promena ambijenta nastupa odabirom boje pozadinskog osvetljenja vodene siluete, koja je moguća putem aplikacije pametnog telefona. Salon lako može da se transformiše iz sale za sastanke u prostor za zabavu, pa čak i bioskop.

    Poštenje i kvalitetno vreme provedeno u razgovorima sa klijentima garantuju uspeh svakog projekta, kaže Svetlana, a pravi je izazov uskladiti bezbednosne standarde sa željama klijenata, maksimalno iskoristiti prostor i završiti sve na vreme i u okviru budžeta.

    Foto: Salt & Water

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE