Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Lazar Krstić podneo ostavku

    Ministar finansija Lazar Krstić podneo je ostavku na tu funkciju, navodeći kao razlog za to neslaganje u tempu sprovođenja reformi u Srbiji.

    Odluku o ostavci, Krstić je saopštio na konferenciji za novinare neposredno posle sednice Vlade Srbije na kojoj su usvojeni Zakoni o radu, penzijsko-invalidskom osiguranju i obnovi zemlje nakon poplava.

    Konferenciji je prisustvovao i premijer Aleksandar Vučić koji je, komentarišući ostavku ministra, izjavio da samo jednu stvar nije mogao da prihvati.

    Samo jednu stvar nisam mogao da prihvatim, ali ne zato što mislim da Krstić nije u pravu, već zato što se radi o "živim ljudima", rekao je Vučić koji se zahvalio ministru finansija na dosadašnjem radu i zalaganju.

    Reč je o smanjenju penzija od 20 i 25 odsto što, istakao je premijer, ne možemo da sprovedemo u delo. Ja nisam sposoban ta to sprovedem, sa jedne, a narod to ne može da prihvati sa druge strane, dodao je Vučić.

    Prema Vučićevim rečima, bivši ministar finansija Srbije, biće njegov specijalni savetnik i učestvovaće u pisanju rebalansa budžeta. Resor finansija do izbora novog ministra, dodao je, preuzeće ministar privrede Dušan Vujović.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE