Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Milijarder predlaže tri radna dana nedeljno

    Drugi najbogatiji čovek na svetu, Meksikanac Carlos Slim, predložio je radikalnu promenu u načinu rada prema kojoj bi ljudi radili samo tri dana u nedelji.

    Radeći tri dana nedeljno, imali bismo više vremena za opuštanje i za kvalitetniji život, rekao je meksički magnat u sektoru telekomunikacija na poslovnoj konferenciji u Paragvaju, a preneo časopis Time.

    "Četiri slobodna dana nedeljno značilo bi generisanje novih aktivnosti za razonodu i drugih načina za provođenje slobodnog vremena", rekao je on.

    Taj predlog ima i jednu začkoljicu: ako bi radna nedelja trajala kraće, kasnije bismo odlazili u penziju, pa bi se, umesto sa 50 ili 60 godina, penzionisali tek sa 70 ili 75 godina, rekao je 74-godišnji milijarder i filantrop.

    Slim je izvršni direktor telekomunikacione kompanije Telmex, koja je nedavno uvela ugovor o radu prema kojem bi radnici koji počnu da rade pre 20. godine odlazili u penziju pre nego što napune 50, sa opcijom da nastave da rade i posle toga uz punu platu i radnu nedelju od četiri dana.

    Bogatstvo Carlosa Slima se, prema časopisu Forbes, procenjuje na više od 80 milijardi dolara.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE