Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako izabrati i nositi odgovarajući kaiš

    Kao i svaki drugi komad garderobe, kaiš za koji se odlučite je odraz vašeg ličnog stila i vaše ličnosti. Pored njegove originalne svrhe, da vam zadrži pantalone na mestu, ovaj mali modni dodatak takođe ima sposobnost da u sekundi transformiše kako izgledate i priušti vam uvek poželjan, uglađen izgled.

    Kaiševi se uglavnom dele u dve kategorije, elegantni kaiševi za formalne prilike i kaiševi opuštenog izgleda, koje često nazivamo kaiševima ’za svaki dan’. Osnovno pravilo odabira ovog modnog detalja počiva na ideji da je uvek neophodno oblačiti se shodno sa prilici.

    Dakle, elegantnije kaiševe uparite sa odelom, kao i sa poslovnom casual varijantom pantalona. Prepoznaćete ove formalne kaiševe po tome što su uglavnom tanji od ’običnih’ i kreću se između dva i po i četiri centimetara. Sjajni glanc i svedeni dizajn šnale su takođe karakteristika otmenijeg kaiša, a suvišno je govoriti da je koža jedini dozvoljeni materijal za ovu vrstu kaiša.

    Neophodno je da se boja kaiša i boja cipela nepogovorno slažu, u suprotnom ćete izgledati nemarno i kao da ste se oblačili u mraku – izlišno je reći da je ovo izgled od koga bi trebalo bežati. Dakle, ako volite crne cipele, jer  ’idu sa svime’, onda se držite crnih kaiševa, ali obratite pažnju da uklopite i teksturu i sjaj cipela i kaiša. Ako ste privreženi braon cipelama, onda će vam proces selekcije adekvatnog kaiša biti malo otežan, jer je spektar nijansi braon boje jako širok. No, i dalje nema razloga za paniku, samo ponesite svoje cipele sa sobom prilikom kupovine braon kaiša, i uporedite nijanse na licu mesta, mentalno upoređivanje dve nijanse skoro je uvek siguran recept za neuspeh.Takođe, setite se kaiševa sa dve boje, koji su veoma praktični u slučaju da ste podjednak obožavalac crnih, kao i braon cipela.

    Kaiševe opuštenijeg izgleda možete upariti sa celokupnim neformalnim arsenalom svoje obuće, od čizama do japanki. Što se tiče materijala, glavne opcije su: koža, sintetika i tkanina. Kaiševi od kože ili sintetičkog ekvivalenta idu odlično uz kaki, čino i somotske pantalone, kao i sa džinsom i kraćim pantalonama. Pleteni kaiševi su pravi izbor za potpuno neobavezni izgled i savršeno idu uz patike, sandale, pa čak i japanke. Ovi kaiševi ne moraju biti strogo upareni sa obućom ili ostatkom vaše garderobe, dovoljno je samo da budu pametno koordinisani. Obzirom da ne postoji univerzalna šnala za neobavezni izgled kaiševa, ovde ćete imati svu slobodu biranja između različitih oblika, veličina i materijala.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE