Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hoće li Nemci `odbraniti` Moskvu?

    Nemačke firme upozorile su šefove evropskih diplomatija na eventualnu štetu koju bi mogle da im nanesu nove sankcije protiv Rusije.

    U jednom "privrednom ratu" protiv Rusije, postojali bi samo gubitnici, rekao je predsednik Saveza nemačkih srednjih preduzeća Mario Ohoven i naglasio da bi embargo, ili slične kaznene mere protiv Rusije, pre svega pogodile mnoge nemačke izvozno oprijentisane srednje firme.

    Većina od oko 6.300 nemačkih firmi, angažovanih na ruskom tržištu, pripada malim i srednjim firmama, precizirao je Ohoven.

    Oko 98 odsto od oko 350.000 nemačkih izvoznika su srednje velike firme i privredne sankcije prema Rusiji bi, kako je ocenio, pogodile svaku četvrtu od njih.

    Šefovi diplomatija zemalja članica Evropske unije sastaju se u Briselu gde bi trebalo da odluče da li će proširiti sankcije prema Rusiji, kao načinu za rešenje ukrajinske krize.

    Britanski premijer David Cameron izjavio je da EU treba da razmotri uvođenje ekonomskih sankcija koje će teško pogoditi Rusiju. A za proširenje sankcija su i zvaničnici Amerike.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE