Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Trećina Srba odmara u inostranstvu

    Više od dve trećine građana Srbije, ili njih 69 odsto od 1.000 anketiranih, putovaće ove godine u inostranstvo, pokazalo je najnovije istraživanje "Masterindex Srbija".

    Istraživanje je pokazalo da 60 odsto ispitanika smatra plaćanje platnim karticama u inostranstvu bezbednim.

    Prema ovom istraživanju, koje kompanija MasterCard sprovodi među aktivnim korisnicima kartica, 73,3 odsto građana Srbije putuje u inostranstvo, a od njih 26 odsto to čini jednom godišnje.

    Ove godine, 69 odsto ispitanika će putovati preko granice, svaki drugi će ići u inostranstvo na odmor, 16 odsto će posetiti rođake, 12 odsto će putovati zbog posla, a biće i onih koji će posećivati prijatelje ili putovati radi obrazovanja.

    Ispitivanje je pokazalo i da više od 60 odsto ispitanika smatra da je plaćanje platnim karticama u inostranstvu bezbedno.

    Među korisnicima kartica koji su plaćanje plastičnim novcem u inostranstvu ocenili sigurnim, čak 93 odsto njih većinu svojih plaćanja tako i obavlja.

    Pre nekoliko dana, mediji su pisali kako se, i pored opšte besparice, u srpskim turističkima agencijama traži aranžman više za letovanje. Agencije ovaj paradoks objašnjavaju sklonošću naših ljudi da se letovanja izuzetno retko odriču.

    Najviše, tradicionalno, putujemo u Grčku, Tursku i Egipat. Ne idu loše ni aranžmani za Majorku, ali i za eksluzivnije destinacije kao što su Singapur, Bali, Tajland i Kuba, rekli su u turističkim agencijama.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE