Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Norvežani veruju Srbiji

    Norveška kompanija Elopak, jedan od vodećih svetskih dobavljača ambalaže za hranu, registrovala je pozitivne promene na srpskom tržištu, pogotovo u pogledu transparentnosti na tržištu robe, kapitala i rada.

    Uslovi poslovanja u Srbiji su izuzetno dobri i stabilni, iako je Srbija u toku procesa usklađivanja propisa sa standardima Evropske unije, rekao je Milan Jandrić iz Elopaka u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

    Jandrić je pohvalio saradnju sa sprskim kompanijama, koje, prema njegovim rečima, često uče i unapređuju svoja znanja i veštine kroz saradnju.

    Slična je situacija i sa pojedinim predstavnicima srpske državne administracije, Poreskom upravom, Službom za bezbednost i zaštitu zdravlja na radu, Upravom za veterinu i Upravom carine Beograda, izjavio je Jandrić.

    Kada je reč o negativnim aspektima poslovanja u Srbiji, Jandrić je naveo probleme sa prethodnim zakonom o radu, sudskim procesima, i dugotrajnom procedurom za dobijanje građevinskih i drugih dozvola.

    Negativne ili loše strane poslovne klime u Srbiji su malobrojne i retke i kao takve ne mogu zaseniti pozitivne strane, zaključio je Jandrić.

    Kompanija Elopak, osnovana 1957. godine u Norveškoj, jedan je od vodećih svetskih dobavljača ambalaža za tečne prehrambene proizvode. Posluje u preko 40 zemalja sveta, uključujući Srbiju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE