Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hrvatski Telekom dobija poslove za Slovačku, Makedoniju i Crnu Goru

    Deutsche Telekom odlučio je da izdvoji deo svog poslovanja u Hrvatsku i to konkretno deo razvoja i održavanje tehnoloških platformi za IPTV i nove muiltimedijske usluge zasnovane na brzom internetu za celu DT grupu.

    Reč je o tehnologijama na osnovu kojih telekom operateri, pa tako i DT, trenutno grade usluge s najvećom dodanom vrednosti. U Hrvatskom Telekomu objašnjavaju da su time postali važan deo dva Shared Service Centera u sklopu DT grupe, za IMS i IPTV, čime su otvorili nove izvozne poslove. No, koliki bi mogao biti finansijski rezultat, nisu komentarisali.

    "Zagreb postaje centar za pružanje usluga u naprednim tehnologijama za nekoliko najvećih evropskih telekoma", ističu u HT-u. Prvi klijenti HT-a tako će biti Slovak telekom, Makedonski telekom i Crnogorski telekom. Sva tri operatera HT-u će poveriti tzv. IMS mrežu, odnosno tehnologiju koja im je potrebna da mogu da konkurišu internet kompanijama u svim oblicima komunikacije. Drugim rečima, HT ima tehničke mogućnosti da ponudi usluge kojima može parirati Skypeu, Viberu i WhatsAppu, a sada će te mogućnosti moći da ponudi i kompanijama unutar DT grupe. Za svoju IMS mrežu HT je ove godine dobio nagradu za inovaciju u fiksnim telekomunikacijama koju dodjeljuje časopis Global Telecoms Business.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE