Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EBRD se `hladi` prema Moskvi

    Većina Odbora direktora Evropske banke za obnovu i razvoj dala je "jasnu smernicu" kako neće biti u stanju da odmah odobravaju nove investicije u Rusiji.

    Saopštenje EBRD stiglo je nedelju dana nakon što je banka objavila da će se konsultovati sa svim svojim članicama o implikacijama prošlonedeljnog poziva Evropske unije upućenog EBRD i Evropskoj investicionoj banci da obustave nove zajmove u Rusiji.

    Njihova smernica prati prošlonedeljnu deklaraciju Evropskog Saveta, koji je pozvao članice EU da koordiniraju svoje pozicije unutar Odbora banke. Uprava EBRD će se voditi time u svom operativnom pristupu u Rusiji, objavio je EBRD u saopštenju.

    Odbor direktora EBRD predstavlja sve deoničare, njih 64, te EU i EIB. Ipak, EBRD je poručio da će nastaviti da upravlja svojim portfeljom postojećih projekata u Rusiji i zadržati fizičku prisutnost u zemlji.

    Rusija je tradicionalno najveći korisnik fondova EBRD, pozajmivši samo prošle godine od te banke 18 milijardi evra. EIB je obećao prošle godine da će Rusiji dati više od milijardu evra zajma.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE