Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kraj `vozikanjima` sitnih činovnika

    Železnice Srbije objavile su prodaju još 170 službenih putničkih automobila putem javne licitacije, po ukupnoj početnoj ceni od 13,53 miliona dinara.

    Prema rečima generalnog direktora Dragoljuba Simonovića, srpske železnice nastavljaju da smanjuju troškove poslovanja.

    Kreće prodaja 170 službenih putničkih automobila i u narednih petnaestak dana ćemo završiti tu prodaju, što će Železnicama doneti dodatni prihod, ali i dodatno smanjivanje rashoda, rekao je Simonović Tanjugu.

    Javna licitacija će biti održana 5. avgusta u poslovnoj zgradi Železnica Srbije u ulici Zdravka Čelara 14, sa početkom u 12 časova, a pored 170 automobila na njoj će se prodavati i jedna rashodovana građevinska mašina.

    Rukovodstvo Železnica Srbije nastavlja sa smanjivanjem troškova, što je prioritet politike poslovanja naše kuće, koja radi u teškim i složenim uslovima. Ta vozila po Srbiji uglavnom voze naši sitni činovnici i kada treba i kada ne treba, naveo je Simonović.

    Pored prodaje ukupno 273 vozila u poslednjih godinu i po dana, železnice su, kako je rekao, uvele i kontrolu putem sistema za praćenje svih svojih službenih vozila na teritoriji Srbije.

    Tamo gde bude zloupotreba mi ćemo te automobile oduzimati i kažnjavati odgovorne. Takođe, nijedan direktor ili rukovodilac Železnica Srbije ne može koristiti službeni auto bez mog potpisa, naglasio je generalni direktor srpskih železnica.

    Simonović je kazao da su te mere već dale značajne uštede, uprkos nezadovoljstvu nekih ljudi, pošto svako misli da promene treba da počnu od nekog drugog, a ne njega samog.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE