Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    I firme iz Srbije za princip osnaživanja žena

    Među 700 kompanija u svetu koje su potpisnice Izjave podrške sedam principa osnaživanja žena, nalazi se i 49 preduzeća koja posluju u Srbiji.

    Ovom velikom svetskom pokretu koji promoviše Organizacija UN WOMEN i UN Global Compact, srpska preduzeća su se pridružila 2013. godine, u okviru projekta Udruženja poslovnih žena Srbije "Unapređenje kapaciteta MSP na implementaciji Principa osnaživanja žena".

    Principi osnaživanja žena su da se na visoke upravljačke pozicije postavljaju rukovodioci posvećeni rodnoj ravnopravnosti, prema svim ženama i muškarcima na poslu pravedno postupati, poštovati i podržavati ljudska prava i nediskriminaciju, obezbediti zdravlje, bezbednost i blagostanje svih radnica i radnika.

    Principi podrazumevaju i da se promoviše obrazovanje, obuka i stručno usavršavanje žena, razvijaju kompanija, lanac snabdevanja i marketing na način koji osnažuje žene, promoviše ravnopravnost kroz inicijative u društvu i meri napredak rodne ravnopravnosti i javno izveštava o njemu.

    Među potpisnicima Izjave podrške principima osnaživanja žena u svetu su kompanije poput, Coca Cole, Avona, Bennetona, Microsofta, L'Oreala…

    Sve potpisnice su u obavezi da na godinu dana Organizaciji UN WOMEN i UN Global Compact podnesu izveštaj o tome koliko su napredovale o primeni principa osnaživanja žena.

    Više o projektu UPŽ Srbije "Unapredenje kapaciteta MSP na implementaciji Principa osnaživanja žena" može se naći na sajtu Udruženja (www.poslovnezene.org.rs) u rubrici Raniji projekti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE