Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Parking sve veći problem Novog Sada

    Parking mesto u Novom Sadu, ne samo u centru, već i u nekim od daljih gradskih naselja, postaje sve ozbiljniji problem. JKP Parking servis ima u svom sistemu više od 7.000 mesta u tri zone koje se plaćaju.

    Do parking mesta, kako objašnjavaju u Parking servisu, dolazi pre svega zbog toga što se grad razvija, a taj razvoj, naravno, prati i sve veći broj automobila, tako da postaje evidentno da nedostaje određen broj mesta, pišu Novosti.

    Ovo pitanje bi, kažu u Parking servisu, trebalo da se rešava izgradnjom novih parkirališta ili parking garaža. Zasada, međutim, nema indicija da će se graditi neka garaža, poput one pored Srpskog narodnog pozorišta.

    Kada se odlučuje o izgradnji novih mesta u gradu, mi smo poslednji u nizu realizacije takvih poslova, objašnjavaju u Parking servisu. Prva „adresa“ je JP Zavod za izgradnju grada, zatim Urbanizam, pa Uprava za saobraćaj i puteve, a tek onda naše preduzeće, koje taj prostor dobija na upravljanje.

    Kao jedno od rešenja, koje bi trajno dovelo u red pitanje parkiranja u centru grada, pre više godina pominjana je i izgradnja podzemne parking garaže. U igri su bile dve lokacije, ispod Trga slobode i Trga republike. Na to rešenje, međutim, Novosađani će još čekati.

    Naše preduzeće se, trenutno, nalazi u fazi finansijske konsolidacije. Planom poslovanja nismo predvideli sredstva za investiranje i izgradnju podzemne garaže. Prvo što nisu mala, a drugo jer zahtevaju podršku mnogih gradskih struktura.

    Ovo preduzeće, inače, u svom sistemu ima parkirališta „pod naplatom“, koja su podeljena u tri zone. Na njima ukupno ima više od 7.000 parking mesta.

    U crvenoj zoni se nalazi 1.031 parking mesto, u plavoj zoni 5.765 i u beloj 1.152. Postoje i tri parkirališta van zonskog sistema naplate, a to su garaža kod Srpskog narodnog pozorišta, Trg galerija i parking kod Instituta u Sremskoj Kamenici. Kapacitet ovih parkirališta je 361 mesto.

    U crvenoj sat parkiranja košta 55 dinara, plavoj 45, a beloj 30, dok je dnevna karta na određenim parkiralištima 100 dinara.

    U Parking servisu, takođe, navode kako su najkritičnije lokacije za parking u samom centru grada. Osim stanara koji tu žive i onih koji tu rade, gotovo sva administracija je u centru, pa građani da bi obavili određene poslove moraju da dođu do centra. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE