Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EK: Tri milijarde evra za MSP

    Evropska komisija objavila je prve rezultate novog Instrumenta za mala i srednja preduzeća (MSP) u vrednosti od tri milijarde evra koji je pokrenut u okviru programa Horizon 2020. kojim se inovativnim malim preduzećima pomaže da realizuju svoje ideje.

    Ukupno će svaki od 155 MSP iz 21 zemlje (države članice EU ili zemlje povezane s programom Horizon 2020.) primiti 50 000 evra za finansiranje studija izvodljivosti za razvoj svojih inovacionih strategija. preduzećima je na raspolaganju i do tri dana poslovnog treninga.

    U prvom krugu naročito uspešni su bili španski MSP sa 39 odabranih predloga, a odmah iza njih slede MSP i z Velike Britanije i Italije. Ukupno se za prva bespovratna sredstva prijavilo 2.666 preduzeća.

    Odziv na novi Instrument za MSP je ohrabrujući. Jasno je da postoji potražnja za tom vrstom podrške. Nadamo se da će se mnogi od tih finansiranih poslovnih planova razviti u prave proizvode i usluge koji će našoj privredi doneti rast i radna mesta, izjavila je Máire Geoghegan-Quinn, Evropska komesarka za istraživanje, inovacije i nauku Maire Geoghegan-Quinn.

    Instrument za MSP ključan je element finansiranja malih preduzeća koji je dostupan u okviru programa Horizon 2020. U vrednosti od oko 3 milijarde evra tokom sedam godina, instrument nudi brza i jednostavna bespovratna sredstva za studije izvodljivosti poslovnih inovacija (1. faza) i demonstracijske projekte (2. faza).

    Preduzeća koja predstave ideje koje su dovoljno razvijene da bi se u njih ulagalo mogu dobiti i savetovanje o poslovnom razvoju i ostale usluge podrške (3. faza).

    EU iz Instrumenta za MSP želi da finansira najinovativnija mala preduzeća koja imaju veliki potencijal za rast. Postupak prijave je jednostavan, ali samo se najbolji projekti mogu finansirati. Prihvatljive teme navedene su u radnom programu Horizona 2020. o "inovacijama u MSP”.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE