Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sa niškog aerodroma po niskotarifnim cenama?

    Niskotarifne aviokompanije zainteresovane su da uvedu redovne letove sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki", na kom bi, tvrde nadležni, trebalo što pre obezbediti uslove za komercijalne letove.

    Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović zatražila je da se aerodromu u Nišu što pre obezbede uslovi za komercijalne letove i to u saradnji sa aerodromom "Nikola Tesla", Direktoratom civilnog vazduhoplovstva i Kontrolom letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA).

    Ona je razgovarala u vladi sa delegacijama grada Niša i opštine Kanjiža o realizaciji infrastrukturnih i ostalih projekata, kao i o problemima ovih lokalnih samouprava, saopštilo je Ministarstvo.

    U razgovoru sa gradonačelnikom Niša Zoranom Perišićem posebna pažnja posvećena je ponovnom uspostavljanju redovnog vazdušnog saobraćaja sa aerodroma "Konstantin Veliki".

    Predstavnici Niša istakli su da postoji interesovanje pojedinih inostranih niskotarifnih kompanija za uvođenje redovnih komercijalnih letova sa tog aerodroma, a kao problem su istakli nepostojanje adekvatnih tehničkih uslova.

    Mihajlović je zadužila saradnike da pronađu konkretna rešenja kako bi aerodrom u Nišu što pre bio stavljen u komercijalnu funkciju.

    Ministarka je od rukovodstva grada Niša zatražila da što pre dostavi kompletirane zahteve za proglašenje javnog interesa za eksproprijaciju preostalih parcela kako bi se obezbedili infrastrukturni uslovi neophodni za izgradnju fabrike Johnson Electric u ovom gradu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE