Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rebalans budžeta do 15. septembra u parlamentu

    Rebalans budžeta biće pred poslanicima u Skupštini Srbije najkasnije 15. septembra i na toj sednici biće i usvojen, najavio je minister privrede Dušan Vujović.

    Vujović je rekao da je planirano da do 11. avgusta budu poznati svi parametri rebalansa budžeta i da budu dogovoreni na nivou vlade, svih ministarstava i sa MMF-om.

    "Plan je da rebalans budžeta bude u Skupštini najkasnije do 15. septembra i da bude usvojen u toj nedelji od 15. do 19. septembra", rekao je Vujović koji je i vršilac dužnosti ministra finansija.

    Vujović je istakao da je važno da se rebalansom obezbedi dovoljno sredstava da se strukturne mere mogu realizovati – dovoljno sredstava za socijalne programe, nastavak politike davanja stimulacija, privlačanje novih investitora…

    Ministar je naglasio da je rebalans prvi korak u krupnoj fiskalnoj konsolidaciji.

    Vujović je istakao i da će se Vlada Srbije truditi da plate i penzije ne budu smanjene ni za dinar više od deset odsto.

    On je nakon sastanka premijera Aleksandra Vučića sa ekonomistima, privrednicima i bankarima u sedištu Saveza ekonominista Srbije rekao da će detalji tog smanjenja i drugih ekonomskih mera vlade biti poznati po završtku rebalsa budžeta.

    Vujović je rekao i da će samo deo troškova biti prebačen na plate i penzije jer će, kako je naglasio, mere biti pre svega usmerene na smanjenje sive ekonomije i to najviše na šverc cigareta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE