Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sea Dance Festival doneo sedam miliona evra

    Prve procene pokazuju da je Sea Dance festival turističkoj privredi Crne Gore doneo oko sedam miliona evra, saopštili su organizatori.

    Turistička poseta Budvi u odnosu na prošlu godinu prvi put je porasla za vreme festivala i to za 11 odsto. Više od 80.000 posjetilaca prošlo je za tri dana kroz kapije Sea Dance Festivala.

    "Turisti su prosečno za ceo period boravka trošili 327 evra po osobi, a najbolji gosti bili su posetioci iz Velike Britanije sa ukupnom potrošnjom od prosečno 534 eura po osobi. Oko 40 odsto ukupnog broja ljubitelja dobre zabave koristilo je privatni smeštaj, dok je oko 25 odsto bilo u kampu", navodi se u saopštenju.

    Najviše gostiju bilo je iz zemalja bivše Jugoslavije, koji su činili polovinu ukupnog broja, iz Zapadne Evrope došla je trećina posetilaca, iz Istočne Evrope 11,5 odsto, dok su oko sedam odsto činili internacionalni gosti iz prekookeanskih zemalja, od Australije do Kanade. Gledano po zemljama, najveći broj turista je došao iz Srbije (22 odsto), Velike Britanije (12 odsto) i Holandije (8 odsto).
     

    Foto: Facebook/ Sea Dance Festival

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE