Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    SBB preuzima crnogorski BBM

    Kompanija Serbia Broadband (SBB), koju od prošle godine kontroliše američka firma Kolberg Kravis Roberts, uskoro će preuzeti crnogorskog kablovskog operatera Broadband Montenegro (BBM) biznismena Veselina Barovića i njegovih slovenačkih partnera.

    SBB kontroliše više od polovine tržišta kablovske televizije u Srbiji. Prema pouzdanim informacijama podgoričkih Vijesti, glavne transakcije i kupoprodaja akcija BBM tek predstoji.

    SBB u Srbiji, pored kablovske televizije, nudi usluge interneta i digitalnu fiksnu telefoniju. Izvršni direktor BBM Predrag Jovanović smatra da se “dugoročno i strateški gledano može očekivati da će ovo imati odjeka na tržištu kablovskih operatera u Crnoj Gori”.

    Američka kompanija kupila je od fonda Mid Evropa partners prošle godine većinski dio United grupe, dok je manjinski ostao u vlasništvu Evropske banke za obnovu i razvoj.

    Članice Unired grupe bile su SBB u Srbiji, Telemach u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, kao i Total TV koji posluje u svih šest zemalja bivše Jugoslavije.

    Na taj način ova američka kompanija je većinski vlasnik regionalnog biznisa širom bivše Jugoslavije i svojim klijentima nudi satelitsku televiziju, internet, fiksnu i mobilnu telefoniju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE