Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Britance će voziti automobili bez vozača

    Automobilima bez vozača će od januara sledeće godine biti dozvoljen pristup javnim putevima u tri britanska grada, saopštila je vlada u Londonu.

    Gradovi širom Velike Britanije pozvani su da dostave ponudu kako bi bili domaćini jednog od niza ispitivanja u trajanju od godinu i po dana do tri godine, i za šta će od države dobiti deset miliona funti, navodi se u saopštenju vlade, a prenosi France presse.

    Samoupravljajući automobili, koji se kreću uz pomoć sistema senzora i kamera, već su testirani u nekoliko zemalja sveta, poput SAjedinjenih Američkih Država i Japana, a uskoro će im se priključiti i Švedska.

    Predstavljajući najnovije planove vlade, ministar za poslovna pitanja Vince Cable je poručio da su britanski naučnici i inženjeri ustvari "pioniri" razvoja samoupravaljujućih automobila.

    Zahvaljujući ovom saopštenju, automobili bez vozača će se na našim ulicama naći za manje od šest meseci, stavljajući nas tako na prvu liniju transformativne tehnologije i otvarajući nove mogućnosti za našu ekonomiju i društvo, izjavio je Cable u sedištu Organizacije za razvoj motorne industrije (MIRA) u gradu Nuneatonu, u centralnoj Britaniji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE