Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Sava` ne sme preko 46 dinara

    Vlada Srbije odlučila je da maloprodajna cena najprodavanije vrste hleba "sava" ne sme preći 46 dinara, što će, prema oceni mlinara i pekara, doprineti stabiliazaciji tržišta.

    Vladina odluka će važiti do 31. januara naredne godinem i doneta je s ciljem da se spreče poremećaji na tržištu, obezbedi maksimalno snabdevanje svih potrošača i zaštite niže socijalne kategorije građana.

    Predsednik Unije pekara Srbije Zoran Pralica rekao je Tanjugu da se to udruženje dogovorilo sa vladom da se cena osnovne vrste hleba ne menja, jer će to doprineti stabilizaciji njegove cene na tržištu.

    "S obzirom na postojeću cenu pšenice, ne očekujemo da će doći ni do povećanja cena ostalih pekarskih proizvoda", kazao je Pralica.

    On je dodao da će pojedini pekari možda nekim proizvodima povećati cenu, a nekim spustiti, u zavisnosti od toga kolika je za njima potražnja, ali da to neće bitno uticati na tržište.

    Agroekonomski analitičar Milan Prostran smatra da je država zadržala isti nivo cena, jer je tržište sirovina, pšenice i brašna ostalo stabilno i tu se nije ništa promenilo.

    Cena kilograma pšenice kreće se od 18,5 do 20 dinara po kilogramu, s tim što je prošlogodišnji rod dostigao cenu od 20 dinara zbog cena skladištenja, kazao je Prostran Tanjugu, dodajući da država svakih šest meseci produžava uredbu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE