Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    FK Vojvodina neće u stečaj

    Unapred pripremljeni plan reorganizacije Fudbalskog kluba Vojvodina, koji tek treba da se usvoji, nije i putokaz ka stečaju kluba, tvrdi predsednik Uprave Novosađana Zoran Šćepanović.

    On time demantuje navode Božidara Beronje, dojučerašnjeg generalnog sekretara, koji je podneo pismenu ostavku, koju je obrazložio time da su tokom njegovog odsustva za vreme odmora u klubu donete mnogobrojne odluke kojima se energično protivi.

    Jedna od njih je bila da se neovlašćeno pred Privrednim sudom pokrene stečajni postupak.

    Ne znam na osnovu čega Beronja ocenjuje rukovođenje, kada mesec i po dana nije u klubu, prva je reakcija Šćepanovića. Svako ima pravo na stav i mišljenje, ali to o čemu Beronja govori, jednostavno, nije to.

    Imao je prilike da ukaže na nešto i da sugeriše. O stečaju nema govora. Namera je da spasemo klub od stečaja i dužničkog ropstva i da bude finansijski stabilan i sportski kolektiv.

    Imajući u vidu da je Vojvodina dužna oko 4,8 miliona evra, Šćepanović kao prvi korak ističe dogovor sa poveriocima po planu koji će da se poštuje.

    Reč je o stabilnom finansijskom planu po kom niko neće biti izigran. Klub bi po UPPR, odgovorno i planski, na pravi način uz odgovarajuću dinamiku rešio problem.

    To je način da se zaštitimo. Pokrenuli smo taj plan, ali on još nije usvojen. Smatram da nam predstoji najpre mesec dana „ozbiljnih rezova“ u klubu i donošenja odluka koje nisu ni malo lake, ali su neophodne.

    Po pitanju sticanja prihoda sve opcije su u varijanti, od donatora, sponzora, reklama, prodaje igrača…dakle, bilo koji model koji je validan i koji je po zakonu. U svemu tome, nema potrebe plašiti ljude sa stečajem. Klub nije u stečaju niti će otići, zaključio je Šćepanović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE