Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Povišica za špijuniranje kolega

    Radomir Čurović, v.d. direktora vrbaskog JKP Standard, koji su u toku svog devetomesečnog obavljanja dužnosti na čelu ovog komunalnog preduzeća već proslavio odlukom o naplati grejanja preko komšijskog zida građanima koji su se odjavili sa grejne mreže JKP Standard, ponovo je ustalasao lokalnu javnu scenu stimulacijom za špijunažu.

    Zaposlenima u JKP Standard koji prijave, fotografišu ili snime druge zaposlene koji u toku radnog vremena ne nose propisanu odeću za zaštitu na radu, borave u ugostitetljskim objektima ili se radi obavljanja privatnih poslova nalaze van radnog mesta, uvećaće se mesečna zarada za 10 odsto, stoji u odluci koja je osvanula na oglasnoj tabli preuzeća.

    Predsednik Samostalnog sindikata u preduzeću Mirko Deretić kaže da radnici i pored teške finansijske situacije nisu spremni da prijavljuju svoje kolege. „Većina ima obične mobilne telefone bez kamere, a nemaju ni fotoaparate“, kaže Deretić.

    „Neovlašćeno fotografisanje i snimanje, kao i objavljivanje drugim licima je krivično delo po više osnova sa zaprećenom zatvorskom kaznom do tri godine. Neverovatno je što ih na ovakav nezakonit poduhvat inspiriše direktor javnog preduzeća“, kaže advokat Vesna Stojković.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE