Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Goli otok na prodaju

    Hrvatska državna kancelarija za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) objavila je poziv za akciju revitalizacije državne imovine ‘Projekti 100’, čime država stavlja 100 nekretnina na javni iskaz interesa, kako bi se stavile u funkciju i bile motor razvoja privrede i jedinica lokalne samouprave.

    Sto nekretnina obuhvata 20 miliona kvadratnih metara površine, od neizgrađenog do izgrađenog građevnog zemljišta i objekata, a u najvećem broju slučajeva radi se  o bivšim vojnim nekretninama. Na listi su između ostalog Kovčanje na Lošinju, Vila izvor na Plitvicama, Željezara Sisak, vile u Opatiji, Lovranu i Dubrovniku, bivša politička škola Kumrovec, Muzil, Hidrobaza i Sacciorgiana Puli, Goli otok, Zlarin, data centar Deanovec, Vjesnik u Zagrebu, Duilovo u Splitu, bivše prognaničko naselje Rokovci. Kako ističu u DUUDI-u, svi zainteresovani mogu da iskažu interes, daju prijedloge i ideje za svaku od nekretnina, zaključno sa 15. septembrom, a nakon tog datuma ići će se u dalju proceduru i organizovanje javnih tendera za davanje u zakup, najam, prodaju i druge varijante, u skladu sa zakonskim mogućnostima.

    Županije, opštine, poslodavci i građani, investitori, inovatori, pozvani su da iznesu svoje ideje, mišljenja i iskaze interesa za navedene nekretnine.

    U četvrtak je pak Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) oglasio prodaju 100-postotnog udjela u brodogradilištu 3. MAJ te Luke Vukovar. Rok za podnošenje pisma namere za iskazivanje interesa za kupovinu 3.MAJ-a je 8. avgust, a za Luku Vukovar 1. septembar, stoji u objavi CERP-a.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE