Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Wizz Air za sada ne sleće u Niš

    Niskobudžetna kompanija Wizz Air objavila je da njihov dolazak na niški aerodrom zavisi od njihovog prisustva na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu.

    Predstavnik za medije Wizz Aira Daniel de Carvalho izjavio je da ta aviokompanija u svakom trenutku procenjuje 20 do 30 aerodroma za širenje saobraćaja.

    "Međutim, širenje saobraćaja na niški aerodrom zavisiće od našeg stalnog prisustva u Beogradu, koje je dovedeno u pitanje ranije ove godine kada smo prepolovili kapacitete usled značajnog povećanja aerodromskih troškova", navodi on u izjavi za sajt aviokarta.net.

    Pročitajte > Wizz Air: Danas je tužan dan za srpske putnike i srpski turizam

    Povećanje troškova, kako dodaje, "ne samo da urušava naše planove rasta u Srbiji već podriva i poverenje u posvećenost Srbije razvoju niskobudžetnog aviosaobraćaja".

    Wiz Air je pre nekoliko meseci objavio da su toj kompaniji od 1. aprila povećani aerodromski troškovi i ocenili da su diskriminisani u odnosu na Air Srbiju, zbog čega su najavili smanjenje broja letova iz glavnog grada Srbije.

    Ministarka Zorana Mihajlović najavila je početkom nedelje da će Vlada Srbije pomoći aerodromu Konstatin Veliki u Nišu da postane stecište niskotarifnih aviokompanija.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE