Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    G7 blokira projekte Svetske banke u Rusiji

    Zemlje Grupe sedam (G7) istupaće protiv novih projekata u Rusiji koje bude odobrila Svetska banka, objavio je Bloomberg pozivajući se na obaveštene izvore.

    Ministri finansija G7 su odluku o tome doneli na prošlonedeljnoj telefonskoj konferenciji. Zemlje G7 imaju više od 40 osto glasova u Svetskoj banci i na taj način mogu da blokiraju odobrenje projekata kroz savet direktora te organizacije.

    Ranije su nameru da ne podrže projekte Svetske banke u Rusiji najavili SAD i Kanada koje imaju 20 odsto glasova.

    U procesu razmatranja Svetske banke sada se nalazi devet projekata u Rusiji ukupne vrednosti 1,34 milijardi dolara, od oblasti predškolskog obrazovanja do povećanja energetske efikasnosti. U fazi realizacije i finansiranja je deset projekata, ukupne vrednosti 668 miliona dolara, od čega je do sada dodeljeno manje od polovine.

    Rukovodstvo SB je nedavno saopštilo nameru da održi kreditiranje projekata u Rusiji i Ukrajini i da će, bez obzira na proširenje zapadnih sankcija, nastaviti da pruža pomoć i savete u borbi protiv siromaštva. Krediti će biti obustavljeni samo u slučaju opasnosti po zajedničke projekte.

    Danas su stupile na snagu proširene sankcije EU prema pet ruskih banaka u državnom vlasništvu, na trgovinu oružjem i vojnom tehnologijom.
     

    Foto: Beta-AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE