Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (VIDEO) Šta nije prikladna odeća za kancelariju u letnjim mesecima

    Iako trenutno ne izgleda kao da je leto u Srbiji, za slučaj da počnu vrućine koje metereolozi najavljuju u ovom mesecu, ne bi bilo loše da saznate ili obnovite svoje znanje o tome, šta je prikladna letnja odeća za posao.

    Iako ne važe za svaku kompaniju ista pravila, postoje određene smernice kojih se treba držati. Business Insider je objavio video u kojem dva stručnjaka za poslovni stil, Aaron Marino i Kat Griffin, savetuju njihove čitaoce koje odevne predmete izbegavati, a koji su siguran izbor.

    Prvo od ovih pravila je da ne treba nositi šorc. Za muškarce, u vrelim letnjim mesecima, najbolji izbor su lagane pamučne ili vunene pantalone, a za žene – haljine. Lan dolazi u obzir samo ako je sadržan u nekom drugom materijalu koji će ga činiti čvršćim, a time i odeću formalnijom.

    U obzir ne dolazi ni obuća sa otvorenim prstima: papuče, japanke, sandale. Muškarci bi uvek trebalo da nose čarape, što znači da ni mokasine, ni espadrile nisu dobar izbor obuće za njih. Marino takođe podseća da košulju kratkih rukava u kombinaciji sa kravatom, treba zameniti košuljom dugih rukava koje potom možete podvrnuti.

    Žene bi trebalo da izbegavaju majice na bretele i letnje lepršave haljine.

    Generalno bi ljudi na poslu trebalo da nose klasičniju i konzervativniju odeću, a ne da prate trendove.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE