Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Da nismo došli, Beograd bi bankrotirao`

    Beograd bi bankrotirao da prošle godine nije promenjena vlast, jer je zatečen dug od preko milijardu evra, tvrdi gradonačelnik Beograda Siniša Mali, sumirajući rezultate u prvih 100 dana rada.

    U uspehe gradske Vlade ubraja se usvajanje budžeta koji ne predviđa nova zaduživanja, ostvarivanje znatnih ušteda i početak uvođenja reda u javnim preduzećima. U septembru će, biti završeni konkursi i izabrani direktori 20 gradskih preduzeća, rekao Mali za RTS.

    Gradonačelnig Beograda rekao je da je za ovih sto dana početa konsolidacija javnih finansija kako bi se, kako kaže, stalo na put javašluku u javnim preduzećima. Ali i kako bi se povećala efikasnost i transparentnost rada gradske uprave, ističe on.

    Govoreći o svojenom budžetu, Mali ističe da time, ne samo da nije smanjen prostor za investicije, nego je budžet ove godine veći nego prethodne za kapitalne investicije.

    Nismo hteli da se zadužujemo, nego da novac nađemo u uštedama u poslovanju. Advokatske usluge smo ukinuli, kao i troškove reprezentacije, automobile smo donirali ili prodali, dodao je.

    Mali tvrdi i kako socijalna davanja za najugroženije kategorije stanovništva nisu smanjena, a da su redukovana socijalna davanja za kategorije koje nisu socijalno ugrožene.

    "Sve socijalno ugrožene kategorije, kao što su deca bez roditeljskog staranja, osobe sa invaliditetom, i dalje primaju socijalnu pomoć. Sve zakonske obaveze u vezi sa socijalnim davanjima Grad izvršava."

    Mi smo nasledili nekoliko miliona evra u obavezama koje je gradska vlast obećavala porodiljama, a nije imala novca da im isplati. Koliko imamo, mi ćemo dati, ukazao je gradonačelnik.

    Kada je reč o konkursu za direktore gradskih javnih preduzeća koji su u toku, Mali ističe da su kriterijumi jasni, radi se ne o partijskoj pripadnosti, već o znanju i stručnosti.

    Mi smo napravili procedure kako ćemo kontrolisati rezultate. Svi ti direktori imaće jasne planove poslovanja, jasne ciljeve koje treba da ostvare. Ako ih ne ostvare, biće smenjeni i biće dovedeni sposobniji, zaključio je Mali.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE