Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Povežite se sa ljudima u samo tri koraka

    Biznis može da bude težak i naporan , ali ne mora nužno da bude tako. Uspostavljanjem i održavanjem kontakta sa ljudima, možete sebi da olakšate posao i steknete nove šanse. David Spencer, autor knjiga o biznisu, savetuje vas kako da u samo tri koraka izgradite vašu 'biznis' mrežu.

    Poboljšajte veze sa vama već poznatim ljudima i onda se širite dalje.
    Potrebno je da vi verujete ljudima, poverenje je ključno ne samo u privatnim, već i u poslovnim odnosima. U početki vaše lične veze će garantovati za vas, a kasnije će kredibilitet sa vašeg imena da se proširi na vašu kompaniji ili proizvod.
    Da bi ste izgradili vašu mrežu kontakata počnite od malih koraka kao što je na primer deljenje vizit karte. Ne zaboravite i da revnosno prikupljate iste.
    Pogledajte kako su bivši učenici vase srednje škole ili fakulteta umreženi. Stupite u kontakt sa njima. Takođe je poželjno da idete na seminare i tamo stičete nove kontakte. Volontiranje je još jedan način za upoznavanje novih ljudi. Sad kada ste proširili broj ljudi oko sebe, postaćete magnet za druge koji žele da budu u vašem okruženju.

    Slobodno delite informacije ili tražite savete.
    Kada dajete ili tražite savete lakše će vas drugi zapamtiti. Ceniće vas zato što utičete na napredak drugih ljudi. Postaćete čovek od poverenja. Takođe postanite aktivniji na društvenim mrežama i tu proširite svoje kontakte. Trudite se da što više budete u interakciji sa ljudima iz biznisa.

    Pokažite zainteresovanost.
    Ako ste nekog posavetovali ne zaboravite da pitate kako je prošla ta situacija. To je zainteresovanost. Na taj način produbljujete vezu. Budite proaktivni u komunikaciji. Mi živimo u svetu u kome su informacije i kontakti esencijalni za uspeh u životu.

    I ne zaboravite – umrežavane je kontinuirani rad 365 dana u godini i da se ne može postići preko noći.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE