Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić danas u 18 časova objavljuje ugovor sa Etihadom

    Premijer Aleksandar Vučić obratiće se danas u 18 časova novinarima, saopšteno je iz Vlade Srbije.

    U najavi nije navedeno o čemu će premijer govoriti, ali je on sam ranije najavio da će u četvrtak obelodaniti ugovor sa Etihadom o privatizaciji nacionalnog avio-prevoznika.

    Uslov za to je bio, kako je sam Vučić objasnio, da se partner u privatizaciji JAT-a saglasi sa objavljivanjem ugovora.

    Etihad i Al Rawafed dali saglasnost da se objave svi članovi ugovora.

    Ambasada SAD: Objavljivanje ugovora – težak zadatak za Vučića

    Objavljivanje ugovora između države i stranih kompanija, kao što je slučaj sa Etihadom, za Vladu Srbije predstavlja veliki izazov, jer je reč o "komplikovanom ekonomsko-političkom pitanju", ocenio je ekonomski savetnik Ambasade SAD David Ksivda.

    Iako u principu stalno govorimo o transparentnosti i radimo na transparentnosti vladinih finansijskih transakcija, jasno nam je da naša situacija u Sjedinjenim Državama nije u potpunosti analogna situaciji u Srbiji, jer naša vlada nije vlasnik kompanija i ne pregovara u njihovo ime, istakao je Ksivda za Tanjug.

    Povodom sve glasnijih zahteva u javnosti da se objavi ugovor sa kompanijom Etihad, američki diplomata kaže da je, s jedne strane, normalno da građani žele da znaju šta radi država i Vlada ima odgovornost pred građanima, a sa druge, može se razumeti da privatne kompanije žele da zaštite delove svojih poslovnih ugovora.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE