Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ulcinjska solana na prodaju za 179 miliona evra

    Stečajna uprava crnogorske Solane "Bajo Sekulić" objavila je novi tender za prodaju celokupne imovine preduzeća po početnoj ceni od 179 miliona evra.

    Do sada je bezuspesno raspisivano 10 oglasa za prodaju, a na novom tenderu cena je 11 miliona evra niža nego na prethodnom, prenosi portal Cdm.me.

    Na prodaju je nepokretna i pokretna imovina koju čine zemljište, poslovne zgrade, elektroenergetski i objekti za vodu i gasovod, kanali – sve locirano u Opštini Ulcinj, na površini od oko 14,5 miliona kvadratnih metara, kao i tehnološka i kancelarijska oprema, građevinska mehanizacija i transportna sredstva.

    Pravo da učestvuju na javnom nadmetanju imaju sve kompanije i građani iz zemlje i inostranstva koji uplate depozit za učešće od jedan odsto početne cene ili prilože garanciju poslovne banke na naznačenu vrednost, neopozivu i naplativu na prvi poziv.

    U kompaniji je 2005, zbog duga od 13 hiljada evra, uveden programirani stečaj, koji nije dao rezultate, pa je početkom 2011. godine uveden klasični. Vlada je u novembru 2011. solani oduzela koncesiju na korišćenje morske vode.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE