Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Moskva razmatra dodatne kontramere protiv Zapada

    Ruski zvaničnici su danas saopštili da Moskva radi na potencijalnim dodatnim kontramerama u slučaju da zapadne zemlje uvedu nove sankcije Moskvi.

    "Razmatramo nekoliko opcija. Više puta smo naglasili da Rusija nije zagovornik retorike sankcija, kao što ih nije ni pokrenula. Ali, u slučaju da naši partneri nastave sa nekonstruktivnim, pa čak i destruktivnim praksama, bićemo primorani da uvedemo dodatne kontramere", izjavio je portparol ruskog predsednika Vladimira Putina, Dmitri Peskov, izveštava Reuters.

    Istovremeno, holandski zavod za statistiku procenjuje na temelju izvoznih rezultata iz 2013. godine, da će embargo koji je Rusija uvela na uvoz poljoprivrednih proizvoda iz Evropske unije umanjiti izvoz Holandije "za najmanje 300 miliona evra".

    Ukupna vrednost holandskog izvoza hrane u Rusiju, uključujući voće, povrće i mlečne proizvode, prošle godine je iznosila 500 miliona evra, prenosi Reuters.

    Holandija je drugi najveći svetski izvoznik poljoprivrednih proizvoda, a oko dva odsto celokupnog izvoza robe realizuje na ruskom tržištu.

    Foto: BEta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE