Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ljajić:Tri razloga zbog kojih ne bi trebalo da porastu cene

    Potpredsednik Vlade Srbije, ministar unutrašnje i spoljne trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da postoje tri razloga zbog kojih ne bi trebalo da dođe do povećanja cena, a to su mala kupovna moć, dobra poljoprivredna godina i kriza u odnosima između EU i Rusije.

    Ljajić je u Jutarnjem programu TV Pink rekao da se cene formiraju slobodno na tržištu i da vlada ne može da utiče na njihovo formiranje, ali da bi trebalo da utiče na ukupnu privrednu aktivnost, jer je trgovina ogledalo stanja jedne privrede.

    Potpredsednik Vlade Srbije je ukazao da je privredna aktivnost, na žalost, mala i da su niske plate građana, dok je nezaposlenost velika, što se odražava i na sektor trgovine, jer je kupovna moć mala, što je jedan od razloga i argumenata zbog čega ne bi trebalo da dođe do povećanja cena.

    Drugi argument je što je Srbija imala dobru godinu u smislu prinosa svih poljoprivrednih kultura, a treći razlog je kriza između EU i Rusije, zbog koje će se pojaviti na evropskom tržištu višak poljoprivrednih prehrambenih proizvoda i što EU traži alternativna tržišta, objasnio je Ljajić.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE