Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vlada CG preuzima ulcinjsku Solanu?

    Predsednik sindikata Solane Bajo Sekulić iz Ulcinja Marko Miranović kazao je Dnevnim novinama da bi Vlada Crne Gore uskoro trebalo da preuzme jednu od najstarijih ulcinjskih fabrika.

    "Vlada bi trebalo da isplati svih deset zaostalih ličnih dohodaka, kao i da otplati dug od oko 20.000 evra za utrošenu električnu energiju koji Solana ima prema Elektroprivredi. Isplata svih zaostalih zarada očekuje se do kraja 2014. godine. Vlada će povratiti Solanu, a isplatiće i vlasnicima fabrike za sve ono što su do sad uložili u nju", rekao je Miranović za Dnevne novine ne želeći da otkrije odakle mu ova informacija.

    Predsednik sindikata Solane kazao je da bi problem celokupne fabrike, kao i radnika trebalo što pre rešiti. Umesto odmora, kako ističe Miranović, državni zvaničnici bi konačno trebalo da uzmu sudbinu radnika u svoje ruke.

    "Vreme je više da se na naše probleme stavi tačka i da Solana konačno počne normalno funkcionisati" objasnio je Miranović.

    Nedavno, stečajna uprava ulcinjske Solane objavila je 11. tender za prodaju imovine preduzeća po početnoj ceni od 179 miliona evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE