Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sindikat Sloga: Ministar privrede da se bori za radna mesta

    Udruženi sindikati Srbije "Sloga" danas su ocenili da budući ministar privrede treba da predloži rešenja koja će oživeti privredu i očuvati što više radnih mesta.

    Taj sindikat je u saopštenju povodom kandidature dosadašnjeg predsednika Privredne komore Srbije Željka Sertića za ministra privrede istakao da od njega očekuje da pomogne da se nadju kupci za većinu preduzeća u restrukturiranju, da ne bi bila likvidirana, a njihove nekretnine jeftino prodate.

    "Nadamo se da Sertić ima ozbiljan plan za strategiju privrednog razvoja, koji se bazira na ulaganjima, dugoročnim investicijama i povećanju izvoza, jer je privreda Srbije dugo bolesna i u nezavidnom stanju, uslovljena finansijskim lobijima i uvozom svega i svačega", ocenila je "Sloga".

    Sindikat je najavio da će budućem ministru privrede predložiti da se zalaže za izmene propisa kojima će javna preduzeća biti obavezana da odredjene deo opreme i sirovina kupuju od domaćih proizvodjača.

    Premijer Srbije Aksandar Vučić juče je Skupštini dostavio predlog kandidature Željka Sertića za novog ministra privrede, o čemu će se poslanici izjašnjavati na narednoj sednici parlamenta, najverovatnije početkom iduće sedmice.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE