Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Recept za sreću: Pet stvari koje treba izbaciti iz života

    Ako želite da budete srećni treba da promenite pogrešne načine razmišljanja. Ne možete biti bolji ljudi, srećniji i zadovoljniji ako uvek radite iste (pogrešne) stvari . Magan Hale, kolumnistikinja portala Mind Body Green, predlaže da ako želite da bude srećni ovih pet stavki izbacite iz života.


    Prestanite da dramite

    Ako mislite da ćete zbog neke male greške na poslu dobiti otkaz ili na sličan način “dramite“ zbog nekog drugog aspekta života, što pre prestanite sa tim. Sve to dovodi do anksioznosti, straha, stresa, pa čak i beznađa i bespomoćnosti. Da biste se klonili ovih misli, potrudite se da razmišljate objektivno, ili pak probajte da zamislite da se ta situacija desila nekom drugom. Ono što još možete da uradite kada imate problem ja da ga pustite i ne razmišljaje o njemu, prespavajte i sutradan će sve biti lakše, jer ne kaže se uzalud da je jutro pametnije od večeri.

    Prestanite sa uopštavanjem

    Koliko često izgovarate rečenice poput  “Svi muškarci su lažovi“ ili “Sve žene su sponzoruše“ . To više ne treba da radite jer mnogo puta ponovljena rečenica će postati vaše duboko uverenje i onda će oko vas stvarno biti muškarci-lažovi ili žene–sponzoruše. Najlakše ćete izbaciti generalizaciju iz upotrebe tako što prestanete da koritite reč svi.

    Ne shvatajte sve lično

    Svet se ne vrti oko vas, niti oko bilo koga drugog. Imajte to na umu kada krenete da shvatate stvari lično. Reakcije ljudi oko vas su prouzrokovane njihovim problemima, a ne vama. Prestanite seba da krivite za loše raspoloženje drugih ljudi. Zapamtite svi mi imamo kontrolu samo nad sobom.

    Prestanite da se fokusirate na negativnosti

    Ako ste od onih kojima je časa uvek polu prazna, i ako ste u stanju da u svemu pronađete nešto loše, to treba da promenite. Postanite svesni da ono na šta se fokusirate to raste. Ako ste fokusirani na negativnost, još više negativnosti ćete privući u svoj život. Ništa u životi nije crno-belo, sve ima svoje objašnjenje, a loše stvari su tu da iz njih nešto naučimo.

    Izbegavajte reč moram

    Ništa u životu ne morate. Sve što radite je vaš izbor, zato izbacite reč moram iz upotrebe jer mozak ne voli naredbe. Zar ne zvući bolje “Treba da uradim izveštaj“ od “Moram da uradim izveštaj“?  Mozak će u drugom slučaju krenuti da se opire i samo ćete se uzalud nervirati.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE