Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić: Poštujemo preporuke EU, ali ne uvodimo sankcije Rusiji

    Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija poštovati volju i preporuke koje je dobila od Evropske unije kada je reč o izvozu robe na rusko tržište, ali da neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji.

    "Građani Srbije treba da budu mirni i spokojni, jer iako se Srbija nalazi u teškoj političkoj situaciji, ona nije ničim ugrožena", rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije.

    Vučić je rekao da je pre dva dana dobio preporuku od zamenika šefa Delegacije EU u Srbiji Oskara Benedikta u kojem se Vladi Srbije preporučuje da se uzdrži od upotrebe novih mera kojima bi podsticala izvoz na rusko tržište i na taj način zamenila izvoz zemalja EU.

    "Nema potrebe da Srbija daje dodatne subvencije na izvoz u Rusiju, poštovaćemo volju EU, jer je članstvo naš strateški interes i to je nešto za šta su se ljudi borili", rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije.

    U toku jučerašnjeg dana pojavila se informacija da je Vlada Srbije dobila demarš od EU, što je bio i  povod za ovu konferenciju za štampu. 

    EK: Pohvala, ali stav tek posle analize Vučićevih reči

    U Evropskoj komisiji su pozdravili današnju izjavu premijera Srbije Aleksandra Vučića u vezi sa izvozom hrane u Rusiju, uz napomenu da će zvaničan stav Brisel izneti tek nakon podrobne analize Vučićevih reči.

    "Vučićeva izjava da će se Srbija pridržavati preporuka Evropske unije i da neće podsticati izvoz hrane u Rusiju je nešto što zaslužuje pohvalu", rekao je Tanjugu funkcioner Evropske unije koji je želeo da ostane anoniman.

    On je, međutim, dodao da će zvaničan stav Evropske komisije biti formulisan nakon uvida u ceo sadržaj Vučićeve konferencije za štampu i analize njegovih reči.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE