Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Fond iz Katara obustavio u Crnoj Gori posao od 350 miliona evra?

    Državni investicioni fond Katara Qatari Diar odlučio je da zaustavi svoj projekat izgradnje ekskluzivnog turističkog resorta u uvali Pržna u Tivtu, vrednog 350 miliona evra, i da obustavi poslovanje u Crnoj Gori, pišu danas crnogorske Vijesti.

    Podgoričkom dnevnom listu je to potvrdio visoko pozicionirani izvor blizak rukovodstvu projekta "Beyond Horizont", kako se zvao "Qatar Diarov" projekat izgradnje elitnog hotela ranga pet plus zvezdica i eksluzivnih vila u predivnoj uvali sa peščanom plažom u Krtolima, kod Tivta.

    "Nakon više od tri godine marljivog planiranja i velike posvećenosti pripremnim poslovima, problemi u sticanju vlasništva nad zemljištem, trenutno čine projekat na lokaciji Plavi horizont neodrživim. Stoga "Qatari Diar" povlači svoje planove za razvoj projekta vrednog 350 miliona evra i postepeno obustavlja svoje operacije u Crnoj Gori", kazao je izvor Vijesti.

    Atraktivnu lokaciju od skoro 300 hiljada kvadrata u uvali Pržna, "Qatari Diar" je kupio za oko 25 miliona evra pre četiri godine od tivatskog HTP "Primorje", podseća se u tekstu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE