Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ekosekund: Oplatol nije uzrok problema u naselju dr Ivan Ribar

    Direktor preduzeća Ekosekund Radivoje Petrović izjavio je danas da ta firma nije prodala ni jedan litar tečnosti Oplatol izvođačima, podizvođačima i investitoru radova u naselju dr Ivan Ribar.

    On je odbacio kao neosnovane spekulacije da ta tečnost može biti uzrok zdravstvenih problema stanara, u medijima nazvanih, "smrdljivih zgrada" u ulici Mileve Ajnštajn.

    Petrović je rekao da je saopštenje Građevinske direkcije Srbije, odakle je i došla informacija do medija, bez ikakvih analiza I bez dokaza, i da su u tom saopštenju samo pretpostavke. On je rekao das u kontaktirali Direkciju kako bi zajedno utvrdili pravi uzrok problem, ali da iz Direkcije do sada nisu dobili nikakav odgovor.

    Odgovarajući na medijske optužbe da je Oplatol uzrok zdravstvenih problema stanara u zgradamaa", Petrović je objasnio da je Oplatol tečnost koja se dobija od recikliranog ulja i nema nikakav miris i koristi se za premazivanje oplata u građevinarstvu. On je napomenuo da je Oplatol pomoćno građevinsko sredstvo, a ne građevinski material, kao i to da se on koristi za livenje betonskih konstrukcija, a ne za premazivanje zidova i plafona u kojima žive i borave ljudi.

    Oplatol ne može biti uzrok zdravstvenih problema stanara zgrada u ulici Mileve Ajnštajn, jer sadrži upola manje štetnih materija od dozvoljenog, rekao je Petrović na konferenciji za novinare.  

    On je napomenuo i das u po objavljivanju informacije svi zaposleni u Ekosekundu imali vanredni lekarski pregled na VMA i prvi nalazi su u granicama normale.

    Ukoliko se na kraju ipak utvrdi da je proizvod Ekosekunda glavni problem u zgradama, Petrović je rekao da će firma snositi punu odgovornost i dodao da ne veruje da će Oplatol biti označen kao glavni uzrok problema.

    Pravni savetnik Ðorđe Simić preneo je da je Ekosekund primio "konkretnu pretnju" jednog zabrinutog čoveka koji je poručio da će ih "sve pobiti ako se nešto desi njegovom unuku".

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE