Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dva miliona evra za kredite za poljoprivrednike u Vojvodini

    Fond za razvoj poljoprivrede Vojvodine raspisaće danas konkurs vredan dva miliona dinara za kredite namenjene poljoprivrednicima iz te pokrajine, najavio je taj fond.

    Zamenik direktora Fonda Stojan Marinković je rekao da su za jesenji ciklus kredita u Fondu obezbeđena dva miliona evra i podsetio da je u prolećnom ciklusu bilo obezbeđeno tri miliona evra.

    Direktor Fonda za razvoj poljoprivrede Vojvodine Jožef Sabo rekao je da će krediti ići u sedam linija: za podizanje višegodišnjih zasada voća, za nabavku novih plastenika i staklenika, za nabavku novih protivgradnih mreža.

    Krediti su namenjeni za nabavku kvalitetne teladi za tov, kao i osnovnog stada u ovčarstvu i kozarstvu, ali i za kupovinu nove pogonske i priključne poljoprivredne mehanizacije, i za izgradnju novih objekata za skladištenje žitarica, precizirao je Sabo.

    Dodao je da je kamatna stopa za sve kredite veoma povoljna i iznosi dva odsto na godišnjem nivou.

    "Dokumentacija je jednostavna, ne traži se procena zemljišta, niti biznis planovi, i zato se nadam da će odziv biti dobar", rekao je Sabo i naveo da će konkurs trajati do 30. septembra.

    Konferencija za novinare održana je u jabučnjaku porodice Đukanović u Novom Slankamenu u opštini Inđija, a ta porodica takođe je korisnik podsticaja koje je pokrajina obezbeđivala za ovu poljoprivrednu delatnost.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE